SÍTEREP

Puy St. Vincent síterepe könnyen átlátható, barátságos, rendkívül igényesen karbantartott pályarendszer. A kezdők számára remek lehetőséget biztosítanak a zöld pályák az alapok elsajátítására, de a haladók is könnyedén megtalálhatják számításukata piros és fekete pályákon valamint a környék erdeiben. Puy legendás freeride adottságairól, a Col du Bal északi falai egész szezonban érintetlen havat kínálnak. Ingyenesen használható transzport buszok közlekednek 1400-1800 méter között a sífelvonók működési idejében.  

 
 

Átsíelés a környező terepekre 

Központi elhelyezkedésének köszönhetően Puy-ből reggeli indulással könnyedén elérhetőek a környék nagy síterepei, mint például Briancon, Montgenevre, Les deux Alpes vagy Alpe’d Huez. Megfelelő létszám esetén megszervezzük a buszos utazást a választott helyszínre, reggeli indulással, esti érkezéssel. Ahhoz, hogy kedvezményes napijegyet igénybe lehessen venni minimum 20 fő jelentkezése szükséges, és a voucher kiállítása miatt legalább egy nappal előre jelezni kell a szándékot. Pelvoux a normál síbérlettel ingyen síelhető. 59 euró ellenében Galaxie síbérlet is váltható, amely érvényes Alpe’d Huez, Les 2 Alpes, Serre Chevaliere (Briancon) síterepeire. 

 

 

Hütték

Természetesen a hangulatos hüttékből sincsen hiány a gyönyürű hegyek között. A La Bergerie felvonó tetején található Bergerie Resto minden irányból könnyen megközelíthető, és szinte mindig találunk szabad asztal.

Fekvésének köszönhetően gyönyürű naplementékben lehet részünk az Etoiles des Neiges-ben, ahol kiváló főételekkel és süteményekkel várnak mindenkit kedvező árakon. 

A TomRider pedig legtöbbek törzshelye az indulás előtti kávé vagy a csúszár utáni üdítők elfogyasztására.